Door enkele coronabesmettingen de afgelopen weken kwam Floriant pas op speeldag 3 voor het eerst in actie.
Tegenstander Kwik had wel al twee wedstrijden kunnen afwerken de voorbije weken en wist daarin al beide keren de overwinning te pakken. Het leidde dus in het voorlopige (onvolledige) klassement.

De Blue Sharks zaten duidelijk te popelen om aan de competitie te beginnen en hun eerste zaalcompetitiewedstrijd sinds maart 2020 te spelen. De thuisploeg startte verschroeiend aan de wedstrijd en binnen de 20 seconden had aanvoerder Lars Courtens er al twee in het mandje liggen.
Ook het derde schot van Floriant was raak via Lennert Impens en dat betekende 3-0 binnen de minuut. Bijna even snel kon Kwik weer de aansluiting vinden (3-2), maar de Floriant-Diamonds (Lars Courtens, Lennert Impens en Saar Seys) gingen aan een razend tempo door met scoren, met een 8-3 na 6 minuten tot gevolg.

De kloof was al snel in de wedstrijd gemaakt en de Blue Sharks konden tot de veertiende minuut de score op gelijke hoogte houden met de wedstrijdduur (14-6 na 14 minuten). Maar opeens viel de machine volledig stil en in de rest van de eerste helft werd de mand nog slechts 1x gevonden. Ruststand 15-7.

Na de pauze niet onmiddellijk beterschap bij Floriant, terwijl Kwik met veel inzet aan de achterstand begon te knabbelen (15-10). De Blue Sharks vonden daarop opnieuw de flow terug en via onder andere 2 opeenvolgende scores van Ruben Vergaert, met 8 doelpunten topschutter van de wedstrijd, ging het al snel terug naar 19-10.

De bezoekers weigerden op te geven en bleven ondanks de grote achterstand voor elke bal gaan, met resultaat (21-16).
De gevolgen van de recente coronabesmetting waren bij sommige Floriantspelers in de loop van de tweede helft nog merkbaar. Het tempo bleef echter wel in de wedstrijd en beide ploegen bleven om beurten hun doelpuntje meepikken.
In de laatste seconden van de wedstrijd legde Ruben Vergaert de eindstand vast 29-22.

Door de vlotte overwinning staat Floriant op plaats 4 in het klassement, voor wat dit waard is in deze onvoorspelbare competitie waar al elke speeldag minstens 1 wedstrijd niet kon worden gespeeld.
De Blue Sharks zitten in ieder geval onmiddellijk op het goede spoor en kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijd toeleven, wanneer deze ook zal plaatsvinden.

Floriant: Shiara Driesen, Lisa Pauwels (2), Saar Seys (1), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (6+1p), Lennert Impens (5+1p), Arne Van Damme (2+1p), Ruben Vergaert (8). Invallers: Anke Meganck (1+1p), Niels Delbeke, Tom Van Houdt

Kwik: Noa Ledoux (1p), Stien Reyntjens (3+1p), Julie Verlinde, Amber Wuyts (6), Jordy Antes (4), Mathieu Collin (1), Rowen Linders (1), Cedric Schoumacker (2+1p). Invallers: Liesbet Bollaerts (1), Dennis De Vogelaere (1)