In het vriesvak van Kwik Indoor stonden zondagmiddag de nummer 8 en nummer 1 van het klassement tegenover elkaar.
Voor de Blue Sharks mocht deze wedstrijd geen probleem opleveren, het was vooral belangrijk zelf het tempo in het spel te houden en te vermijden dat Riviera in de wedstrijd bleef.


De thuisploeg ging het best van start en zette na 7 minuten een 4-2 op het bord. Floriant speelde lijzig en kwam niet in zijn normale tempo. De verdediging werd wel aangescherpt en Riviera kwam niet meer in het stuk voor. Van 4-2 ging het naar 4-13. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kwam de thuisploeg nog eens tot scoren, wat zorgde voor een 5-13 ruststand.
Na de pauze ging het verschil snel naar 10 doelpunten (5-15) en was er nog weinig te beleven. De supporters konden zich maar weinig opwarmen aan deze wedstrijd en zagen de partij eindigen op 13-22.

Floriant behaalde al bij al een eenvoudige overwinning maar daarmee was alles gezegd. Om volgende week tegen een Voorwaarts in vorm te kunnen winnen zal het niveau een pak de hoogte in moeten.

Riviera/Deurne: Siele Jochems (1+1p), Laura Peeters (2), Kim Spiette, Sany Zakeriesen, Jeffrey Courtens (2+1p), Yannis Michielssens (2+1p), Maarten Thijs (2), Kristof Van Campen (1). Invallers: Lise Mastbooms, Glenn Peeters

Floriant: Anke Meganck (1), Nel Seys (1), Saar Seys (5+1p), Stefanie Van den Abeele (2), Niels Delbeke (4), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (2), Tom Van Houdt (1). Invallers: Maike Van Damme (1), Jolien Delrue, Ruben Vergaert, Rube Derweduwe (1)