Vorig jaar dienden we in de zaalcompetitie tot de laatste speeldagen te knokken om ons behoud in de Topleague veilig te stellen maar niet dit jaar; het werd opnieuw knokken maar dan voor een plaatsje in de kruisfinales . Met een 10 op 14 in de 2° ronde moeten we bijzonder fier zijn maar de ontgoocheling is natuurlijk bijzonder groot als je op 1 puntje van de kruisfinales strandt . We eindigden uiteindelijk op de 5° plaats met gelijke punten met de 4° AKC . 


Als je bekijkt welk parcours we in de terugronde aflegden dan kunnen we enkel maar fier zijn op ons team . Op Kwik gingen we in de eindfase eigenlijk onverdiend tenonder doordat de Kwik-coach in de eindfase nog een bijzonder geslaagde vervanging doorvoerde . Invaller Yannick deed ons nog maar eens de das om met zijn scorend vermogen en dat was bijzonder jammer voor ons Blue Sharks want over gans de wedstrijd was een punt zeker verdiend geweest . Dat punt was ook voldoende geweest om alles in eigen hand te houden want bij winst op de laatste speeldag tegen Borgerhout waren we dan zeker van een 4° plaats . 

Op de laatste speeldag speelde ons team alweer vrank en vrij tegen top-4 team Borgerhout dat met 4 doelpunten verschil verslagen werd . Het plein was alweer van ons maar jammer genoeg kon Putse niet stunten tegen AKC waardoor we net buiten de prijzen vielen . 

Bijzonder zuur en ontgoocheling alom natuurlijk maar ook fierheid alom want wat ons meisjes en jongens opvoerden was van een bijzonder hoog niveau . Het was echt genieten .

B-ploeg

Ook de prestaties van ons B-team gingen in stijgende lijn met vnl tegen Kwik en Borgerhout zeer sterke prestaties . Voor mij stak de wedstrijd tegen Borgerhout er qua spektakelwaarde echt bovenuit . Een 27-21 uitslag zie je niet elke week in een B-wedstrijd . Het was echt genieten . Beetje jammer dat we in andere wedstrijden net niet dit topniveau haalden waardoor we met onze B-ploeg bleven steken op 8 punten wat naar mijn aanvoelen iets te weinig is als we het talent bekijken dat er rond loopt . In de B-kern zijn we een beetje te afhankelijk van ons goede schutters ; indien die net iets minder goed afwerken krijgen we het moeilijk . Tevens dienen we er ook rekening mee te houden dat we veel studenten in ons teams hebben waardoor de periode na nieuwjaar vooral een moeilijke periode is (veel afwezigheden , minder training , examenstress , …) . Dat speelt zeker ook een rol . Optrekken aan het niveau van de laatste wedstrijden zou ik zeggen en verder hard werken om ook op het veld beter en beter te worden . 


C-ploeg

Ons C-tjes haalden een 10 op 20 en ook hier was de laatste wedstrijd een spektakelstuk dat jammer genoeg met 17-18 verloren werd . Ook hier zat een punt er zeker in maar voor het klassement had dit geen belang meer . AKC en Putse waren al buiten schot en Floriant C legde uiteindelijk beslag op een mooie 3° plaats . Ook de prestaties van de C mochten dus gezien worden en heel wat spelers kunnen m.i. nog beter . 

Een dikke proficiat dus voor alle kernspelers en voor de technische staf (Kevin en Stefaan). Gans Floriant is fier op jullie . Allen dank voor het geleverde werk en het magnifieke spectakel dat jullie ons serveerden . Wij kijken nu allen uit naar hopelijkevenveel spectakel gedurende de eindronde van de veldcompetitie .

Let’s go Blue Sharks 

Van een fiere en trouwe supporter 
Marc Méganck