Afgelopen zondag bracht Floriant een bezoek aan Kwik, dat dit seizoen met een fel gewijzigde ploeg afwerkt tegenover vorige competitie. De Blue Sharks hadden bij de start van de wedstrijd nog steeds de koppositie in handen (samen met Borgerhout/GW) en wilden deze dan ook niet afgeven.

In het weekend van Merelbeke kermis kwam afgelopen zondag Boeckenberg op bezoek.
Floriant wilde graag de misstap van vorige week tegen Voorwaarts rechtzetten.
De schietoefeningen op vrijdagavond in de bekerwedstrijd tegen VOS/Sint-Gillis-Waas (12-57) waren alvast een goede voorbereiding.
Het werd op zondag echter een partij die vooral op verdedigend vlak zou worden gewonnen.

Na een vrij eenvoudige overwinning op de eerste speeldag bij Riviera/Deurne (7-21) stond voor Floriant op vrijdagavond het eerste deel van het tweeluik tegen Voorwaarts/Molinos op het programma. Voor het team dat door velen als dé titelkandidaat wordt gezien een belangrijke opdracht met het oog op een goed seizoensbegin.

De voorronde van de veldcompetitie is nog volop bezig maar misschien toch al nuttig om de datums van de thuiswedstrijden tijdens de zaalcompetitie te noteren. 

Vanaf 1 juli is er een nieuw parkeerbeleid in Merelbeke.

Voor de parkings rond het sportcentrum is de regel:

Vanaf september 2021 bieden wij voor jonge sportievelingen opnieuw 'kennismaking met korfbal' aan. We springen, lopen, rollen, draaien en bewegen erop los. We werken natuurlijk ook aan onze balvaardigheden. Ken jij een 4-, 5- of 6-jarige met veel energie? Speelt jouw kleuter graag met een bal? Probeer dan korfbal!

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale sportclub? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot ...

Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge sportieve talenten:

                                                                                  

29/04/21
We zijn verheugd te kunnen melden dat Shiara Driesen zal aansluiten bij KC Floriant Merelbeke. Shiara (30), sinds 2013 een vaste waarde bij het Belgische nationale team, kiest volgend seizoen voor onze kernploeg. Met Shiara als aanvulling telt onze kernploeg 6 spelers bij de huidige nationale selectie. 
 
Shiara speelde de voorbije 2 seizoenen voor Deetossnel (NL). De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, zal ze vanaf volgend seizoen volop inzetten voor onze club. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren, maakt ze de juiste stap om de komende seizoenen mee te draaien op het hoogste niveau. 
 
Shiara is op heel wat vlakken een echte topsportster die qua mentaliteit gekend is voor haar doorzettingsvermogen, focus en inzet. Ze functioneert communicatief en speltechnisch als verbinder in een vak/team en in verdediging is ze een rots in de branding. Met haar ervaring, positieve energie en winnaarsmentaliteit is Shiara een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Shiara er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.
 
Dat een topkorfbalster voluit kiest voor Floriant, toont aan dat wij als club de voorbije jaren gegroeid zijn tot een vaste waarde op het hoogste niveau. Een vooruitgang waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Wij streven er naar om dit niveau met de kernploeg, aankomende jeugd en juiste omkadering zo goed mogelijk uit te bouwen. 
 
We kijken ongelooflijk uit naar de samenwerking met Shiara!
 
Bron foto: Marco Spelten

De beslissing is gevallen: vanaf augustus heeft Floriant nieuwe groepen : kleuters / U7 / U9 / U11 / U13 / U15 / U17 en U19. Welke paalhoogte en bal? Klik hier  

Zoeken maar!
Inschrijvingen
Kalender
Overig Nieuws
Floriant met dertiger voorbij hekkensluiter Meeuwen
16/01/2022
Floriant sluit heenronde af met perfect rapport
09/01/2022
Floriant alleen leider na geweldige teamprestatie
20/12/2021
Floriant trekt de lijn door tegen AKC/Luma
12/12/2021
Floriant pakt bij Putse tweede eenvoudige overwinning
06/12/2021
respect

© 2019, website powered by Twizzit.com