Op de laatste speeldag van de zaalcompetitie ontving Floriant Voorwaarts. Ondanks drie opeenvolgende nederlagen tegen achtereenvolgens AKC/Luma, Borgerhout/GW en Boeckenberg zijn de Blue Sharks zijn al even zeker van hun plaats in de halve finale van volgende zaterdag. Tegen Voorwaarts wilde Floriant de competitie toch nog in schoonheid afsluiten om zo met een goed gevoel richting Beveren te trekken.

Zaterdag ontving Floriant hekkensluiter Sikopi. De bezoekers maakten het de Blue Sharks in de heenwedstrijd knap lastig, waardoor ze slechts met 2 doelpunten verschil wisten te winnen.
Om een nieuwe spannende wedstrijd te vermijden, had Floriant zich in de week goed proberen voor te bereiden op het vertragende achterverdedigen van Sikopi.

Zaterdagavond stonden met AKC/Luma en Floriant de nummers 2 en 3 in het klassement tegenover mekaar. Bij een overwinning van de thuisploeg konden zij terug tot op 1 punt van de Blue Sharks komen.
Winst van Floriant zou betekenen dat de Blue Sharks hun plaats in de kruisfinale zo goed als zeker binnenhaalden.
AKC/Luma startte aan de wedstrijd zonder Jari Hardies, bij de Blue Sharks ontbrak Tom Van Houdt in de selectie.

Afgelopen zaterdag ontving Floriant in eigen hal Putse, dat dit seizoen goed bezig is en voor het eerst echt meedraait om de hoogste plaatsen in de Topleague.
In de heenwedstrijd hadden de Blue Sharks echter makkelijk de maat genomen van de geel-blauwen (16-26), benieuwd of dat ook deze keer zou lukken.