De terugronde van de competitie startte voor Floriant met een thuiswedstrijd tegen het als laatste geklasseerde Meeuwen.
Net als vorige week waren er opnieuw enkele spelers die door een positieve covidtest van thuis de wedstrijd moesten volgen. De afwezigen dit weekend heetten Shiara Driesen, Stefanie Van den Abeele en Ruben Vergaert.

Voor de eerste wedstrijd van 2022 zakte Floriant af naar Voorwaarts. De Blue Sharks moesten het wel doen zonder Saar Seys en Ruben Vergaert, die thuis achterbleven.

De Blue Sharks zitten midden in een zware periode waarin ze vier wedstrijden in 12 dagen moeten afwerken. Vorige woensdag stond de inhaalwedstrijd op bezoek bij het puntenloze Meeuwen op het programma. Deze partij had weinig om het lijf, ondanks een erbarmelijke afwerking boekte Floriant toch een eenvoudige overwinning (11-21).

De opdracht van afgelopen weekend beloofde veel zwaarder te worden. Zondagmiddag stonden de twee ongeslagen leiders, Borgerhout/GW en Floriant, tegenover elkaar. De winnaar kon alleen de kop van het klassement pakken. In het geval van een zege van Floriant betekende dit zelfs dat de Blue Sharks 3 punten los konden komen.

Dit weekend was Floriant gastheer voor AKC/Luma. De wedstrijd werd zonder supporters afgewerkt en kon door de thuisblijvers via livestream worden gevolgd. Er waren echter toch een aantal mensen afgezakt naar de hal om de wedstrijd vanaf de cafetaria te volgen.

Voor het eerst werden afgelopen weekend de competitiewedstrijden zonder toeschouwers afgewerkt. De mensen van Putse hadden op korte tijd voor een uiterst professionele livestream gezorgd, waardoor de thuisgebleven korfballiefhebbers toch van de matchen konden genieten.

Ook voor het eerst in vier speeldagen moest geen enkele wedstrijd in de Topleague worden uitgesteld. De competitie lijkt dan toch uiteindelijk op snelheid te komen. De Blue Sharks leken vorige week al op snelheid, benieuwd of dit op bezoek bij Putse kon worden doorgetrokken.

Inschrijvingen